COMPETIȚII INTERNAȚIONALE OFICIALE (FAQ’s)

Începând cu 2023, participarea în valurile competitive (Age Group sau Elite) de la Campionatele Europene sau Mondiale de Sporturi cu Obstacole, necesită deținerea calității de membru – cu cotizație plătită la zi – în cadrul unui club sportiv afiliat Federației din țara de reședință.

 

ALTE SCHIMBĂRI IMPORTANTE:

Calificarea din cursele comerciale globale (ex: Spartan AG, Spartan Elite, TBS Ninja Warrior, etc.) este posibilă doar cu validarea expresă de către federația din țara de reședință.  Prin urmare, chiar dacă un sportiv obține o calificare într-o cursă organizată de Spartan Race România (sau oriunde altundeva în Europa), pentru înregistrare la Campionatele Europene acesta va avea nevoie de validarea calificării din partea Federației de Sporturi cu Obstacole. De asemenea, numărul sportivilor calificați din cursele comerciale a fost redus de la 20 la 10 pentru fiecare categorie de vârstă.

Procesul de validare presupune verificarea calității de membru activ într-un club afiliat federației și publicarea în lista cu sportivii români care pot solicita înregistrare la competițiile internaționale. La înregistrare, echipa din țara organizatoare care procesează solicitările din partea sportivilor din România va verifica dacă persoana care solicită înregistrarea într-o categorie este pe lista sportivilor validați. Acest proces se aplică tuturor valurilor de start competitive (AG și Elite) pentru cursele Short și Standard.

Înregistrarea pentru cursa OCR100 și cea de Echipă Națională este gestionată de către Federație. Începând cu 2023, înregistrarea pentru aceste competiții este posibilă numai prin intermediul Federației de Sporturi cu Obstacole din România. Pentru detalii legate de calificare, vă rugăm să ne contactați.

Lista oficială a sportivilor validați pentru înregistrare la Campionatele Europene de Sporturi cu Obstacole din 2023 va fi publicată doar pe site-ul ocr-romania.ro. Pentru mai multe detalii legate de condițiile de calificare și înregistrare, vă rugăm să accesați pagina evenimentului.

Pentru întrebări suplimentare legate cele 3 sub-sporturi sau de Federația de Sporturi cu Obstacole din România, vă rugăm să ne contactați prin email.

Contactează-ne
Federatia de Sporturi cu Obstacole - Competitii Internationale Viorel Palici