WADA - OCR Romania

Certificare WADA

Certificarea WADA a atleților din cadrul Campionatelor Mondiale de OCR din 2021 a devenit obligatorie! 

Anul trecut, sporturile cu obstacole au fost recunoscute oficial în cadrul SEA GAMES (competiție desfășurată sub directa supervizare a Comitetului Olimpic al Asiei) iar în momentul de față, sunt în curs evaluare de GAISF și IOC pentru a deveni sport olimpic.  Asta însemnă că acest sport va trebui să se alinieze unor seturi de reguli mult mai stricte, care vizează atât atleții cât și organizatorii. Una dintre ele este certificarea WADA. Ne apropiem, inclusiv în România, de momentul în care organizarea unei competiții cu obstacole nu va mai fi posibilă fără conformarea la un set de reguli bine definite.

 

Ce este ANAD și ce este WADA?

ANAD, sau Agenția Națională Anti-Doping, este organizația care gestionează aspectele anti-doping la nivel național. WADA, sau World Anti-Doping Agency, este autoritatea globală care gestionează toate aspectele anti-doping la nivel global, din toate sporturile. ANAD este subordonată WADA.

 

Ce este certificarea WADA și cine are nevoie de ea?

Începând cu 2020, certificarea WADA este obligatorie inclusiv pentru atleții care practică sporturile cu obstacole. Acestă certificare este obligatorie doar pentru atleții înscriși în valurile competitive și NU presupune înscrierea în programul Whereabouts al WADA (ADAMS) ca și în cazul atleților olimpici. Certificarea este 100% gratuită.

 

Este posibilă participarea la Campionatele Europene sau Mondiale de OCR fără certificare?

Certificatul este solicitat în momentul ridicării Race Pack-ului, deci nu.

 

Cum se obține certificarea WADA?

Se trimite o solicitare pe pagina OCR România pentru atribuirea unui cod IMN (International Membership Number). Accesați secțiunea contact de aici și alegeți din dropdown: Certificare WADA. IMN-ul vă va fi comunicat prin email la adresa specificată. Dacă aveți deja un cod IMN alocat, ignorați acest pas.

După ce intrați în posesia codului, puteți trece la pasul 2, înregistrarea pentru certificarea WADA.  Accesați adresa și creați un cont.
Pentru generarea corectă a certificatului este necesară configurarea corectă a formularului de înscriere, respectiv:
– la câmpul Sports, vă rugăm alegeți None.
– la câmpul Federation/Organization, vă rugăm să lăsați liber.
– la câmpul Role, vă rugăm să alegeți  Athlete.
– la câmpul Athlete ID, vă rugăm treceți codul IMN.
– la câmpul Name of Event, vă rugăm treceți FISO OCR World Championships.

 

Autentificați-vă pe platforma de E-Learning WADA și alegeți  WADA Alpha Certification.

Parcurgeți informația din curs, faceți testul și descarcați certificatul dumnoavoastră. Luați în calcul faptul că testul trebuie făcut într-o singură ședință și rata de succes trebuie să fie de minim 80%.

Opțional: Pentru informații detaliate legare de codul actualizat de proceduri WADA, vă rugăm descărcați ghidul actualizat de aici.

Succes!

Related Post
OCR | GOVGames 2023!
Rolul României la #OCREC23
Running Warriors
World Ninja Athlete Games